Evinizde bir köpek bakmak istiyorsanız, önceliğiniz bu fikrin sizin ve aileniz için iyi bir fikir olup olmadığını iyice düşünmeniz olmalıdır. Bir köpeğe sahiplenmek, köpek sahibini ve ailesinin tüm hayatını etkileyen ciddi bir karardır. Köpek almaya kesin karar verdiğinizde ise, evinizin hangi köpek cinsi için uygun olduğu, hangi köpek cinsinin sizi ve ailenizi daha mutlu edeceği, köpeğin karakteristik özellikleri, bahçede bakılabilecek bir köpek cinsine karar verdiyseniz, bahçenizin uygun olup olmadığı gibi birçok detayı düşünmeniz ve alacağınız köpeğin cinsini ona göre seçmelisiniz.
Alacağınız köpeğin cinsi kadar, yaşı da köpek sahiplenirken düşünülmesi gereken önemli ayrıntılardan biri olarak karşınıza çıkacaktır. Çünkü sahipleneceğiniz köpeğin eğitimli olmasını ve eğitimini kendiniz üstlenmek istiyorsanız, tercihinizi yavru bir köpekten yana kullanmanız daha doğru olacaktır. Yetişkin bir köpek alacaksanız, eğitimli olmasına dikkat etmelisiniz, köpeğiniz eğitim almamış bir köpekse, yetişkinliğe geçmiş köpeklere yerleşen alışkanlıkları nedeniyle eğitim vermenin zor olduğunu, hatta bazı köpek cinslerine yetişkinlik döneminde eğitim verilemeyeceğini bilmelisiniz. Oysa bir köpek sahibi olmak istiyorsanız, eğitiminin uygun şartlarda verileceği ya da eğitim verilmiş bir köpeğe sahiplenmiş olmanız çok önemlidir.
Köpek eğitimi, hem köpek için, hem de köpek sahibi için, oldukça önemli bir süreçtir. Köpeklerin verilen komutlara itaat etmeleri, evdeki kurallara uyması, yaşadığı ortamda bulunan eşyalara zarar vermemesi, tuvalet alışkanlığının kazandırılması ve sosyal hayata uyum sağlayabilmesini sağlayacak bir süreçtir. Eğitimsiz köpekler, köpek sahiplerini oldukça mutsuz eden köpeklerdir. Verilen komutlarla ilgilenmeyen, söz dinlemeyen, yapmaması gereken davranışları sergileyen, sürekli havlayan, çevresini rahatsız eden ve zarar veren, saldırgan tavırlı bir köpek, sahibini oldukça zor duruma sokacak, eğitimsiz köpekle paylaşılan hayat, köpek sahibi ve ailesi için bir kabusa dönüşecektir.
Köpeklere verilen eğitimin amacı, evde ve sosyal bir çevrede yaşayan köpeğin, yaşadığı ortamlarda ve ilişki kurduğu insanlarla, uyumlu bir şekilde, sorun çıkarmadan yaşamasını sağlamaktır. Köpek eğitiminde öncelikle köpeğin eve ve evde uygulanan kurallara uyması sağlanır. Evdeki eşyalara zarar vermemesi gerektiğinin öğretilmesi; tuvalet ihtiyacını nasıl karşılayacağı, sahibinden başka birinin verdiği yiyecekleri yememesi gerektiği ve evde yalnız kalmaya alıştırılması gibi evde birlikte yaşamı kolaylaştırmak için verilen eğitim, hem köpeğin, hem de köpek sahibinin evdeki yaşamını kolaylaştıracak konulardır. Ayrıca verilen temel itaat eğitimi, köpeğin köpek sahibinin verdiği komutlara uymasını sağlayacaktır. Temel itaat eğitiminin ardından verilen ileri itaat eğitiminde ise, köpeğin verilen komutları tasmasızken uygulamasını hedeflemektedir. Köpeğe verilecek en önemli eğitimlerden biride, köpeğin çevresine zarar vermemesi için, sosyalleşme eğitimidir.
Bazı köpek sahipleri, köpeklerini eğitim için, köpek eğitim merkezlerine bırakmaktadırlar. Köpek eğitim merkezine eğitim için köpeklerini bırakmak isteyen köpek sahiplerinin, iyi bir araştırma sonucu karar vermeleri önemlidir. Evde eğitim verilen köpekler, hem eğitimin daha etkili olabilmesi, hem de köpeklerinden ayrılmamaları adına daha şanslılardır. Evdeki kurallara uyum sağlaması için eğitim verilen köpeğe, kurallarına uyması gereken ortamda verilen eğitim tabi ki daha verimli bir eğitim olacaktır.
Evde sahibinin yanında eğitim alan köpekler, kendi yaşam alanlarından koparak, alışkın olmadıkları bir ortamda bulunmadıkları gibi, sahiplerinden de ayrılmamış olacaklardır. Evde verilen köpek eğitimleri sayesinde, köpekler sahiplerine karşı daha itaatkâr olmaktadırlar. Evde köpek eğitimi fiyatları ile köpek eğitim merkezinde yapılan eğitimin fiyatları arasında da büyük farklar olmaması ve evde verilen köpek eğitiminin birçok avantajının olması, köpek sahiplerinin köpek eğitimi konusundaki tercihlerini bu yönde etkilemektedir.
Evde Köpek Eğitimi Fiyatları
Yorum Yaz