BerneseMountainDog Köpek Eğitimi

Rahatlıkla temel itaat ve ileri itaat eğitimlerini alabilirler. Zeki köpeklerdir. Dominant karakterli köpeklerdir. Bu köpekler BerneseMountainDog Köpek Eğitimi alabilmeleri için sahiplerinin otoriteyi hep yüksek boyutta tutmaları gerekir. Otorite zayıflarsa sahibinin bazı komutlarının dinlememe eğilimleri vardır. İplerin her zaman sahibinde olması, dikkatli olunması gereken köpeklerdir. Bern dağ köpeklerine sevgiyle yaklaşıldığı zaman yapamayacağı bir komut yoktur. Köpeğe en önemlisi sabırla yaklaşılmalıdır.

Eğitim almaya öğrenmeye istekli köpeklerdir. Sahibinin sesine hassastır. Eğitimde dikkat edilmesi gereken 18 aylıktan küçük olması gerektiğidir. Çünkü 18 aylıktan büyük köpekler size ve ailenize alışmakta güçlük çekecektir. Anne sütünü bıraktıktan hemen sonra sahiplenirseniz size alışması çok daha kolay olacaktır. Nazik yapıları vardır eğitim sırasında onu kırmadan eğitmelisiniz. Hem vücut gelişimleri hem de sağlıklı yaşamaları için düzenli şekilde egzersiz yapmaları gerekmektedir. Köpeklerle eğitim vermenizin ilk şartı onlarla rahat iletişim kurmayı sağlayabilmenizden geçer.

BerneseMountainDog Özellikleri

BerneseMountainDog Köpek Eğitimi

Bernesemountaindog son yıllarda ülkemizde popülaritesi artmaya başlayan köpek ırklarından bir tanesidir. Bern dağ köpeğinin ( BernerSennenhund, BouvierBernois, BernerCattleDog veya Berner ) diye isimleri vardır. İsviçre dağ köpeğidir. Dev ırk kategorisine girmektedir. Omuz yüksekliği 58- 70 cm arasında değişmektedir. Erkek olan BerneseMountain’lerin boyları 61- 78 cm olur. Dişi mountainler ise 58- 69 cm’ye kadar uzayabilmektedirler. Erkek olanlarının ağırlığı 38- 50 kg arasında değişmektedir. Dişi olanlar ise 37- 48 kg arasında olabiliyorlar.

Ortalama yaşam süreleri 10- 12 yıldır. Bernese dağ köpeği orta büyüklükte, siyah üzerinde yanaklar ve bacaklarda kahverengi burun ucu, göğüs ve ayaklarda ise beyaz lekelidir. Bekçilik özelliği vardır. Ailede beslenebilir. Görüntü olarak çok sempatik ırklardır. Çok güzel görselliği vardır. Sevdiklerini korumasını bilirler. Özelikle çocukları çok severler. Yeteri kadar sosyalleşirlerse çocuklarla araları da iyi olur. Yabancı insanları fark edip tepki gösterirler. Sıcak ortamları çok sevmezler.

Soğuğa dayanıklı köpeklerdir. Yayvan düz bir kafatası vardır. Koyu gözleri, üçgen kulakları, makas gibi dişleri ve yüzünde belirgin noktalar vardır. Yuvarlak ayaklara ve derin göğse sahiptirler. Erkek olan mountain dişi olandan daha büyük olur ancak ikisi de iri yapılı köpeklerdir ve çok güçlüdürler. Bern dağ köpeği ailesine bağlı arkadaş canlısı, akıllı dikkatli ve sakin köpeklerdir. Etrafında sürekli bir arkadaş arayan köpeklerdir.

Evde Beslenebilir Mi?

Büyüklüğü sorun yaratmayacağı sürece evde beslenebilen hayvanlardır. Aktivitesi çok yüksek değildir. Sabah ve akşam dışarıya çıkarıldığında, enerjisini atması sağlandığı müddetçe apartman hayatında yaşayabilirler. Enerjisi ve aktivitesi düşük olan bu köpek ırkı apartman hayatını uyum sağlayabilirler. Onlar için geniş bahçeli evlerde yaşamaları en sağlıklı olandır.

BerneseMountainDog Bakımı

Bern dağ köpekleri düzenli olarak taranmalıdır. Alt tüyleri döküldüğü zaman günlük olarak tımarlanmak isterler. Kulakları günlük olarak silinmeli ayaklarının etrafındaki fazla kıllar ise tıraş edilmelidir. Gür ve sık alt tüyleri vardır. Düz ya da kıvırcık orta boy tüyleri vardır. Gün boyu çok fazla tüy dökerler.

BerneseMountainDog Hastalığa Yatkınlıkları

Bu dev ırk özellikle kalça displazisi yaygındır. Omuzlarda kas iskelet sistemiyle ilgili bir bozukluk görülür. Ön ayaklarda topallama ile karakterize edilen bir hastalıktır. Bunun nedeni ise daha çok kıkırdak gelişimini tamamlayamamasıdır. Endokondral dönemde özellikle eklemlerde ki kemik ve kıkırdak arasındaki gelişme dengesizliğinden kaynaklanan hastalığa yatkınlıkları vardır. Bu sorun ise bir süre sonra bu cins köpeklerin topallamalarına neden oluyor. Bunun sebebi ise çok hızlı büyüme ve kilo almalarından kaynaklanmaktadır.

 

etiketlerETİKETLER
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

BerneseMountainDog Köpek Eğitimi